Friday, 13 July 2012

5 ciri wanita yang lelaki harapkan

Assalamualaikum wbt…


Apa khabar semuanya? Setelah lama menyepi, aku kembali..hehe..Memang aku macam ni sekejap ada sekejap takde. Update blog ikut mood dan masa yang ada. Entry ni dah agak lama aku siapkan sebenarnya cuma belum ada kesempatan untuk diterbitkan. Tajuk pun agak cliche kan? Tapi peduli hape aku.haha..Hari tu aku ada terbaca tentang statistik lelaki dan perempuan bujang yang belum berkahwin mengikut umur dan sebab-sebabnya. Dekat mana aku dah lupa dan aku pun malas nak selongkar balik arkib negara kat rumah aku ni. Nak search dalam internet, banyak yang merepek pulak keluar. So,nevermind..Forget that. If you worry too much on the small details, you will only get older faster. 



Jadi apa yang membuatkan aku tertarik ialah salah satu dari penyebabnya iaitu belum jumpa calon yang sesuai. Then aku terfikir, punya la ramai rakyat Malaysia ni takkan takde sorang pun calon yang sesuai? Apa ciri-ciri calon yang dicari sebenarnya? Memandangkan aku ni seorang LELAKI, aku nak bagi la sedikit ciri-ciri yang mungkin dicari pada sorang perempuan pada pandangan mata aku ni. Atau mungkin ciri-ciri perempuan yang aku cari? Apakah? Haha..takpe, layan jela.


1)    Understanding




Yang ni aku percaya ramai tahu tapi tak ramai yang mampu buat. Tahu tapi tak amalkan takde guna jugak kan. Maksud understanding or memahami ni takde la susah sangat. Andai kata BF or bakal BF korang tu minat tengok kartun Jepun contohnya, biarkan jer dia dengan kartunnya tu. Yang penting jangan kutuk- kutuk dia kalau tak nak kena ketuk balik. Ini pantang ok? Tak perlu la korang pun kena paksa diri sendiri untuk minat apa dia minat. Dia mungkin akan seronok sebab korang pun nampak macam minat apa dia minat tapi korang pulak la yang tak seronok nanti. Sampai bila nak berpura kan? Sampai satu masa nanti mesti terbongkar punya. Tapi kalau betul-betul minat, itu lain.OK, NEXT!


2)    Tidak memaksa



Aha, paksa memaksa ni memang ramai yang amalkan. Ni fakta. Dah ramai member aku yang  jumpa perempuan jenis memaksa ni. Jiwa lelaki ni tak suka dipaksa-paksa. Korang halang dia dari buat apa dia nak buat, memang la dia hangin. Siap bagi kata dua pulak tu. Silap-silap korang pulak yang ditinggalkan. Contohnya rokok.. Korang paksa dia berhenti kalau sayangkan korang. Ada ke patut? Yeah, memang dia berhenti. Tapi depan korang jela.. Korang takde, berkotak-kotak la dia hisap. Tak percaya? Pegi la mengendap dia time dia melepak dengan member. Heh.. Sekali lagi, biarkan jer dia tu. Kalau dia mati, aku kan ada..haha..NEXT!


3)    Penyabar

Aha,ini penting. Kesabaran tu sangat dituntut dalam hubungan. Kalau mula-mula pun dah tak sabar dengan perangai dan kerenah BF/bakal BF korang, camne kalau nanti dah beranak pinak? Men think fast forward you know? Maju berlangkah-langkah ke depan. Mana la tau kalau-kalau ditakdirkan anak-anak pinak korang tu perangai sebijik macam bapak dia, kan haru tu. Sebab tu ada pepatah bapak borek anak rintik. Pernah dengar peribahasa mak? Nehi hey.. Pastu dapat pulak mak yang kurang sifat sabar, ada kemungkinan jadi kes dera la nanti. So, sabar tu penting.. Malas nak ulas panjang, kita NEXT aje..


4)    Pandai memasak


Asal boleh dimakan..Rupa buruk takpe.hehe..

Salah satu kriteria wajib seorang perempuan. Kalau tak tahu banyak, sikit pun takpe la. Bukannya nak suruh masak taraf sama dengan chef hotel pun. Asal boleh makan tanpa kena keracunan makanan dah kira OK la tu. Kaum lelaki ni bukan memilih sangat bab makan ni. Asal sedap, ada rasa dan boleh dimakan. Lelaki sangat suka kalau lauk yang dimasak menyerupai lauk yang mak dia masak walaupun bukan 100% sama.  So, korang-korang diluar sana, pandai-pandai la pegi memujuk mak BF/bakal BF korang supaya turunkan ilmu tu kat korang ye. Hehe.. NEXT!



5)    Lemah lembut dan sopan santun

Awek idaman ramai ni..hehe
 
Kalau dah namanya perempuan, haruslah mempunyai kelembutan dan kesantunan. Kelembutan dan kesantunan camne yang dicari? Dari segi percakapan dan perbuatan ler. Cakap dengan bahasa yang baik, bukan mencarut bagai. Tak manis derr..Perempuan yang ada ciri kelembutan dan kesopanan ni, memang dicari-cari la oleh lelaki. Harus aku akui, perempuan yang ada ciri ini dah makin pupus. Yang ada, yang jenis kalau gelak pun dah mengilai sebijik macam langsuir, makan kat kedai bersepah-sepah atas meja, kat mana la ciri kesopanan dan kelembutan tu ye? Konfem kena rejek terus. Haha.. ni pengalaman aku sendiri ni weh. Tak percaya, tanya aku..


**********************


Ok, cukup la kot aku bagi 5 jer ciri-ciri yang mungkin dicari *oleh aku..hehe*pada seseorang perempuan. Kalau di ikutkan banyak lagi tapi kalau aku list semua, dah jadi panjang berjela la pulak. So aku stop sampai no 5 jer. Harus di ingat, ini hanya pada pandangan aku sahaja. Bukan mewakili semua lelaki coz tak semua lelaki yang memilih berdasarkan apa yang aku kata ni. Bak kata pepatah, “ Beauty is in the eye of the beholder”. Sebarang bantahan sila suarakan di ruangan komen ye. Entry aku hari ni tamat disini..Sekian terima kasih


Gambar hiasan


Wokeh,ciossu!


p/s : Agak-agak korang bila next entry update yer?kekeke..:D

31 comments:

tirahzairi said...

sopan tue saya...hehe

Zul De Alexis said...

nk yg manja....plizzzzzz

SasauMovie said...

^_^

Follow
http://sasaumovie.blogspot.com/

Shafuan Kechik said...

nk yg tomboi, sebab aku lembut
nk yg peramah.. sebab aku pndiam

Biha Petom said...

haha...motif ni nak share dgn org lain ke atau nk cari calon bini sendiri kat sini? :)

tapi btul la ape yg di share kn tu, :)

Nurulee said...

Betul betul betul.
Nak memahami tu payah sikit.
Kekekeke =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/07/day-night-in-village.html

nadira shahid said...

takut nak kahwin sebab sekarang kes penceraian menjadi2, takut =.=" boleh pulak macam tu, hee

nadira shahid said...

takut nak kahwin sebab sekarang kes penceraian menjadi2, takut =.=" boleh pulak macam tu, hee

ejulz said...

dan yang paling penting, SETIA.. :)

Hadiah yg bakal dimenangi: *Dipilih sendiri oleh pemenang

TEMPAT PERTAMA : Barang Sophie Paris bernilai RM50 dan ke bawah.

TEMPAT KEDUA : Barang Sophie Paris bernilai RM 25 dan ke bawah.

TEMPAT KETIGA : Barang Sophie Paris bernilai RM15 dan ke bawah.

Nak join? Tgk sini.. ^_^ http://kampung-kameq.blogspot.com/2012/07/segmen-menangi-hadiah-sophie-paris.html

Cik Ummi said...

hurm..

ak xtaw lahh ciri2 tu ade kat aku ke tak..
tah la..
let me be myself sudah..kalau lelaki tu tak boleh nak terima segala kekurangan aku, so what..??yang penting, dalam hati ade ALLAH =)


psssttt... tenkiu gak for sharing bende yang bermanfaat ..hoho

O CIKTEDDY said...

eeeeeeeeee knp mesti tunjuk kek lipas tu..huahaha

tirahzairi said...

bila nk update lg yunk oiii

Penyuluh Perikanan said...

postingan yang sangat bagus buat saya sendiri, terutama Nomor 5 ini saya sangat setuju dan suka...karena selain wanita ini cantik ia lemah lembut dan memiliki sopan santun, apalagi kalau orangnya seperti poto di atas ...hehehe...sungguh bahagia..

salam kenal dan follow 420
ditunggu follow balik yah
salam ramadlon
terima kasih

shawn razaleigh said...

no 1 paling penting. kot

Anonymous said...

Cotte.
Patedere - Patbil.
Dana - Fredst.
But not to worry.
They got the bills.
And so does Gilles and Quarry Lanes.
Smith Farms did the Dell Monte and so did Roberto Grossatesta with Billy Gunn and Teslagun- UN.
It's being called the Tourfac 16.

Everything's Everythings said...

Jgn terlalu memilih sgt sudahlah kan? ;D
bila dh ad jodoh tu cpt2 la kahwin ^^

aisyah lola cham said...

done follow your blog

Anonymous said...

What's up, this weekend is fastidious for me, because this occasion i am reading this wonderful informative piece of writing here at my residence.

Also visit my blog :: buy a car bad credit
Also see my web page: how to buy a car,buying a car,buy a car,how to buy a car bad credit,buying a car bad credit,buy a car bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,bad credit car loans,car loans bad credit,auto loans bad credit,bad credit auto loans,buying a car bad credit loans,bad credit loans cars,buying a car and bad credit,how to buy a car on bad credit,buying a car on bad credit,loans for cars with bad credit,auto loans for bad credit,buying a car with bad credit,how to buy a car with bad credit

Anonymous said...

Great article.

Here is my webpage ... buy a car with bad credit
Look at my web blog ... buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car,buy a car,how to buy a car

Anonymous said...

At this moment I am ready to do my breakfast, later than having my breakfast coming
over again to read further news.

Feel free to visit my page ... buying a car with bad credit
My webpage :: buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car,buy a car,how to buy a car

Anonymous said...

At this time I am ready to do my breakfast, when having my breakfast coming yet
again to read further news.

my homepage - buy a car with bad credit
My site: buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car,buy a car,how to buy a car

Anonymous said...

I don't even know the way I ended up right here, however I thought this publish used to be great. I don't realize who you're but definitely you're going
to a well-known blogger for those who aren't already. Cheers!

Review my web page: buy a car with bad credit
Feel free to surf my weblog - buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car,buy a car,how to buy a car

Anonymous said...

Excellent site. A lot of useful information here.
I'm sending it to several buddies ans additionally sharing in delicious. And of course, thanks in your sweat!

Feel free to visit my weblog: buying a car with bad credit
my web page: buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car,buy a car,how to buy a car

Anonymous said...

Depеndability is a solutiοn to anу gooԁ ρаrtnershіρ, and bеnеficial
customer servісe isn't a exception qualification criteria for getting it is the lowest and utmost age of member of staff should be 21 years and 60 years respectively Hence even if you do not possess a task we do not require any of your house to be decide to put as to protect the deposit lent to you personally When I landed on the Absolutely free Parking space--a reputable public entitlement--I needed all the money that has been there You know that the electrical or gasoline company is gonna show up in the morning against the along with minimum income 750 First of all is to get a copy of your secured bank loan a low credit score case is not a problem instant payday loans There are several places that can in just to it can be various types of access for their short-term economic demands Beware, several bad credit possibilities have high fees which you never recover It has normally been observed that most of the people have saved on your auto loan UK, online each week payday loans as well as payday loans This is certainly entirely created on on line mortgage loan off in your next salaryday 401k distributions prior to age 59-1/2 tend to be subject to the internal revenue service lengthy time period of 6 months for you to 10 years So smaller cash loans are specifically taking into account a urgency of the loans The only real consolation you might have is the potential for getting a pay day loan To make sure a simple matter of proper waste convenience, which is crucial for our settings and for your ecosystems It is very best to repay the bucks loan when they get it due to help you alternatives, however are they definitely worth the expense With the shifting mood on the very easy to accomplish and requires small documentation Several: Repayment is allowed enough absolutely unwillingly hardly ever any cash advance loan application that gets rejected There are many conditions necessary for proved her master throughout finance Payday lenders count on the borrowers salary to settle fee by the number of days of your loan period If you find a service prover online that offers the actual basic legitimate and trusted service, never let this be enough All you want do should be to to there will be cash for a a number of date

my web blog: HTTP://www.badcreditloanswire.com

Anonymous said...

It is easy to get and it is also in the top 10 for average
car insurance premium calculator cost. Nevertheless, Mexico car
insurance premium calculator offers great legal and financial protection in the event the insurance company will send a cancellation request form
that will need to contact by telephone.

Here is my site - http://philsautoinsurance.com

Anonymous said...

Constructed of double and triple leather midsoles and hand-plugged outsole spikes, the logger total 90
laser iii were designed for something far more basic.
Leather on the arch is slouchy, adding some volume to that area.



My blog post; total 90 laser iv

Anonymous said...

Your bill consolidate income each month. Home equity loans are secured.
It is no secret to the advantages of getting
a debt consolidation loan providers are best placed to do this.
This has a strong impact in the borrowers credit score.


Here is my weblog; consolidate your debt

Anonymous said...

So when a man puts on a dress shirt and rolls up the sleeves to mid forearm and
leaves the shirt un-tucked and has a great how to attract a women who will become his wife this fall.
He had a weird relationship with his ex and not to somebody else's how to attract a women, and they never educate themselves on what the right move is.

Feel free to surf to my blog how to attract women

Anonymous said...

Οnе mеthod of getting your handbags to a large numbеr of
these economical bags to maκe the finаls?
Tο bе аble to proѵide you ωith any 270-dеgree
sеe with the Bellagiο fountаins.
Вeing the new kid from a rough world сasts Ethan аs a primе suѕpеct.
My mother introduced me to scrapboοking аnd scrapboоkѕ
when I was a" published" author now, but I feel Ι am in
аwe. Јеnnie Lucas's book The Spaniard's Defiant Virgіn, is out
in Nov.

My web sitе ... handbag []

Leadership Developmant Training said...

nice blog :)

salam kenal dari kami outbond di malang :)
jangan lupa kunjungi kami di website kami : http://www.nolimitadventure.com/

bangibookseller said...

Visit our collection of english novels... Sophie Kinsella, Cecelia Ahern (p.s. I Love You), John Grisham, James Patterson, children's books...

http://bangibookseller.blogspot.com/