Thursday, 9 February 2012

Nak tengok hantu?


Assalamualaikum wbt….


Rasanya dah lama gila aku tak kuarkan entri malam Jumaat kan? Kalau kira hari ni, dah cukup la 3 minggu kot aku tak buat. Bukan tak nak tapi aku sibuk sikit. Takkan la aku habiskan hidup depan computer jer kan? Sungguh bosan la hidup mereka yang hidup hanya depan computer jer. Kalau kat negara luar, golongan yang suke melangut depan computer ni dipanggil “GEEK”. Ya, ingat tu..Golongan takde life yang hanya duk depan computer melayan diri sendiri. Anda terasa? Maknanya anda la golongan “GEEK” itu..heh



So pebenda aku nak cite ari ni sebenarnya? Sebenarnya aku pun takde idea sangat pun. Saja jer nak wat isi masa lapang. Untuk slot malam Jumaat ni, macam biasa la. Aku suka cerita benda-benda yang mistik ni. Aku tau korang pun suka tapi dalam masa yang sama,korang pun takut kan? Ala, aku berani kata la entry aku yang lepas-lepas pun ramai baca waktu siang. Betul tak? Tapi takpe, korang baca siang pun, bila sampai malam korang akan teringat balik punya. Masa tu la korang patut rasa takut..Wahaha..



Okeh,kita terus ke tajuk utama dia…


Dalam entry aku yang lama-lama, aku ada sebut pasal nak tengok hantu kan? Ingat tak? Kalau tak ingat, sila la selongkar balik entry lama tu.. Aku malas nak wat link apa sume tu. Aku terus taip jer ni then publish..Okeh, sekarang ada sapa-sapa tau camne nak melihat hantu? Hari tu aku bagitau nak communicate jer, tapi kali ni aku nak bagi tengok pulak..hehe..kalau berani sila la cuba ye. Risiko tanggung sendiri.


Cara dia senang jer..Korang ikut jer step aku bagi ni. Ha, cepat la ambik pen dengan kertas tu. Salin apa aku nak bagitau ni..

1)      Korang ambik wuduk dulu
2)      Korang ambik Al-Quran
3)      Korang cari Surah Al-Jinn
4)      Korang baca sampai habis dengan tajwid yang betul dan niat dalam hati nak tengok.
5)      Ulang sampai korang rasa kehadiran ‘sesuatu’ then tengok la sampai korang puas hati.


Amacam? Ada bran tak nak try? hehe..senang jer cara dia. Saje je aku buat step camni, nak biar nampak panjang sikit. Cara ni aku belajar masa duk asrama dulu. Sapa-sapa yang pernah try or akan try sila la bagi feedback balik ye? Salah sorang member kepada member aku pernah try.. Dia just baca setakat 3 kali jer and dia stop. Sebabnya? Dia dah kecut sebab dia rasa ada lintasan angin kat belakang dia. Tapi aku tau, korang mesti lagi berani dari member kepada member aku ni punya. Malam ni la paling mujarab nak buat ni.. Dah boleh la nak pergi ambik air sembahyang tu..hehe..


Aku rasa tu jela kot aku nak cerita minggu ni. Aku ada kerja lain pulak nak buat.. Aku blah dulu la ye. Jangan lupa try benda ni tau? Penat aku ajar kalau korang tak cuba. Aku tinggalkan korang dengan gambar ni untuk menambahkan feel ok?hehe..



Wokeh, ciossu!


p/s: banyak lagi cara nak tengok mereka ni..tapi kalau korang tak try,aku malas la nak bagitau.hehe..

54 comments:

Farah Hanis said...

Boleh caya ke ni?

Fa-zlyn said...

xmau try. dah la fa duk umah sorang. uwaaa

faridah nazurah said...

takyah try benda alah ni pun mmg dh leh nampak.. heee tapi kan, kalau hijab kita tak terbuka utk tgk benda2 tu semua, baik takyah la nak dok bukak.. kalau xcukup kuat baik xyah..

~AmyLiana86~ said...

mintak jauh la dr nmpk semua tu.

fatin nabillah :) said...

Serammmmmm ! >.<

bebeldotsorang said...

cantik..saya mmg minat benda2 cmni.. :)

fahmi said...

bebeldotsorang: minat?stay tune for more..hehe

Nana said...

Weh,hang penah terai ka??hang terai dulu baru aku terai..huhu

sha my heart said...

wah, ada cara juga ek nak tengok ni.

uui, boleh tengok ke? tak nak la. dah pernah tengok dulu tanpa diminta2. kalau minta, memang akan pilih untuk minta tak nampak makhluk halus ni.

Qarr Jalil said...

oh..ade teknik dia ouh..kalau ada mse try la.wakaka

Selendang Merah said...

wah malam nie leh try..hehe

A retarded kitty said...

terima kasih jelah, saya bukan seorang yang berani

ayanuts said...

he..he..serius ke????kalo cam tu memang menyeramkan laaa

fahmi said...

try la..baru tau seram ke x seram

hawiz said...

=_+

Yuyu said...

fuhhhhhhhhhhhhh!!!tamau

Fieza Inlurve said...

saya tak nak tgk hantuuu..takuttt,huu.

PaK PiS said...

tak perlu la tgok hantu klu belum ckup ilmu.. ^_^

Khuzrin Kamarudin said...

Betul cara ni... Tapi, jangan main gila. Hahaha..

Nyamuk Terbang said...

bkk jer hijab..tpi kna btl2 brani r

fieda said...

ye ker ni..ishh..takut la..

TiraPengemis said...

seram!!! dah la duk sorng2 nie..hhuhu

saya gades pelik said...

hehhe tape lah~ xterlintas pun..seram~

Amyra Azhar said...

nia try dulu huhu, mcm seram >_<

syafiqakarim said...

xnak xnak xnak -.-

❤~Emma Abduh~❤ said...

ngam ni amal tem temping...hehehe

fyzaishak said...

yeke nih? seram jek

cart kartika said...

eh, hihi.. bce al quran la mlm2 jumaat, aty tenang ^^

JunnyLyana said...

xde faedah kot nk tgk mkhluk tu --"

Dianaa said...

Agak terasa part GEEK tu. HAHAA! Err tapi en, kalau kita surah tu nanti kita memang terus nampak makhluk tu. Takbole nak tutup dah pandangan yang bole nampak dunia lain. Kaann?

zureen said...

takutttttttttttttttttttttt

HeNRieTTa JoSe said...

hehehe.....xmo....tkuttttttttttttt

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

ohhhhhh takmauuuuu leee mak ni dah le penakut hehe

Nur Syazana Mohammed Sani said...

ya Allah . ad jugak cara macam tuh yer ? pernah try ke ?

entry baru --> http://syazanasani.com/tudung-menindas-wanita-part-i/

Ain Zulaikha said...

takmooooooooooooooooooooooooooooooo kang tak pasal2 sakit jantung...

pheetz said...

nice..=)

shahsyaz said...

xyah seru2, tngok tuan punyer blog neh pown dh mcm hantu, hehehehe, :)

fahmi said...

shahsyaz: hamboi..hehe

My MiRa said...

tak nak tgk :)

CekbOlat-bOlat said...

yg gmbr last tu mmg kena je ! cilakee.. heh..

the puffy clouds said...

betul ke ni? :)

BTW, do you love bags??

Bags! Bags! Bags! Bags! Bags! Bags! Bags! Bags!Bags! Bags! Bags! Bags! Bags! Bags!Bags! Bags!Bags! Bags! Bags! Bags! Bags! Bags!

Feel free to visit us at http://thepuffyclouds.blogspot.com All below RM 50!!! ^.^

Find us on Fb : The Puffy Clouds

era kecik said...

betul ke ni..? hee, tak nak try ler XD

:: kalo ALLAH bagi mata kita nampak habis segala makeluk-makeluk ghaib ni .. macam mana lah kita agaknya.. tak lena tido rasanya .. hehehe ~

onie said...

harap jauh la,hahaha

LAici KAng Ais said...

haa.cam xde kerja lain je tgk hantu.

O CIKTEDDY said...

oh,nmpk makhluk halus ek?hm..boleh gk nk try..^^

nadia arrumaisha said...

saya seorang yg lemah semangat..huhuhu

fahmi said...

O CIKTEDDY: bleh la try mlm ni..mustajab mlm ni.hehe

lisa said...

baca pun dah takut. I'll try later lah. hehe :/

nik rosmawati said...

tak mau la.tgk citer hantu pun tak nak..huhu

sha my heart said...

auuu..~

tak nak la.

sha my heart said...

tumpang promosi:

menjemput blogger join
segment kenangan persahabatan masa sekolah rendah.


mesti korang ada kenangannya kan?
jemput join segment ini ya

angelline said...

your blog is awesome!

sabree hussin said...

surah jin ni bukan nak kena buat sampai 40 hari ke baru ada kesan

awtfz27 said...

mengarut semua ni!